Adizero test – Gravity is a liar

I dag testa jeg de nye adizero piggskoene 🙂

Skoene veier 99 gram, som er 62 % lettere enn adidas skoene som ble brukt under OL i Bejiing. Når jeg testet skoene var det som å løpe barbeint… Noe som mange sprintere ser etter når de kjøper piggsko. Hver tusendel telles i sprint. Hvert gram som blir spart kan gjøre at prestasjonen blir bedre og kan også være forkjellen på gull og sølv.

Når skoene er så lette er det kanskje vankelig å tro at adizero er sterke nokk til å støtte foten, men «ait» (adidas innovation team) har fått til dette. Sprintplaten i skoen er to ganger sterkere og bare halvparten så tykk som noen andre sprintsko i verden har. Denne platen er for å minimalisere energitap gjennom hver fase av løpet. Designet av skoen gjør også sprinterens fot nærme underlaget, som gir en mer naturlig følelse.

Grunnen til at det heter Adizero er fordi «ait» bygde skoen fra null. Istede for å prøve å ta adidas sin mest suksessfulle piggsko å finne ut hvordan de skulle justere den, begynte de fra bunnen der alle deler av skoen ble eksprimentert på med avanserte materialer, metoder, tester, verktøy og teknologier.

Det som gjorde at jeg kjøpte Adizero Prime var fordi jeg har hørt mye positivt om skoene, utseenet er kult og at friidrettsstjerner som Yohan Blake og Veronica Campbell Brown (bildet) bruker dem. I VM vant Yohan Blake med disse skoene på 100m med 9.92sek.

Her er en link om du vil vite mer om skoene eller selv har lyst til å kjøpe: http://www.eastbay.com/product/model:171536/sku:322432/adidas-adizero-prime-sp-mens/orange/light-blue/?cm=sportpagetrackandfield

 

– Thomas

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s