Nike superfly R4 test

Video

Nå har jeg fått meg nye sprintpiggsko. Nike sin superfly R4 som nettopp har kommet ut i USA etter at de beste amerikanske utøverne fikk bruke de under sommerens OL i London. Fram til nå har jeg løpt med den forrige utgaven, nike superfly R3, men det var nå på tide med nye sko. Da passet det godt med en mor som hadde med seg en stor nok koffert fram og tilbake 🙂 Uten at jeg er noen sprintskoekspert, så virker det som at undersiden er akkurat den samme som den forrige utgaven, men overdelen er endret så skoen bare er halvparten så tung. Så for meg føles de som en veldig lett utgave av nike superfly R3, hvor de har klart å bevare den stive sprintplata, men også gjort skoen mye lettere.

4 par nye piggsko til sesongen 2013

Så får vi se om skoene hjelper på å få ned sprinttidene mine i vinter. Hovedsaklig satser jeg nå bare på stav, så løpingen tar jeg litt som det passer, og mer som en test på hvordan hurtigheten min utvikler seg. Mitt eneste mål som sprinter denne sesongen blir å løpe seg på en plass på 4x100m laget og forsvare NM gullet fra tidligere i år. Så jeg håper at skoene hjelper meg så jeg kan holde noen av sprintergutta i Ranheim bak meg.

Er du mere adidastypen? Sjekk ut Thomas sine nye Adizero prime SP

Advertisements

Adizero test – Gravity is a liar

Video

I dag testa jeg de nye adizero piggskoene 🙂

Skoene veier 99 gram, som er 62 % lettere enn adidas skoene som ble brukt under OL i Bejiing. Når jeg testet skoene var det som å løpe barbeint… Noe som mange sprintere ser etter når de kjøper piggsko. Hver tusendel telles i sprint. Hvert gram som blir spart kan gjøre at prestasjonen blir bedre og kan også være forkjellen på gull og sølv.

Når skoene er så lette er det kanskje vankelig å tro at adizero er sterke nokk til å støtte foten, men «ait» (adidas innovation team) har fått til dette. Sprintplaten i skoen er to ganger sterkere og bare halvparten så tykk som noen andre sprintsko i verden har. Denne platen er for å minimalisere energitap gjennom hver fase av løpet. Designet av skoen gjør også sprinterens fot nærme underlaget, som gir en mer naturlig følelse.

Grunnen til at det heter Adizero er fordi «ait» bygde skoen fra null. Istede for å prøve å ta adidas sin mest suksessfulle piggsko å finne ut hvordan de skulle justere den, begynte de fra bunnen der alle deler av skoen ble eksprimentert på med avanserte materialer, metoder, tester, verktøy og teknologier.

Det som gjorde at jeg kjøpte Adizero Prime var fordi jeg har hørt mye positivt om skoene, utseenet er kult og at friidrettsstjerner som Yohan Blake og Veronica Campbell Brown (bildet) bruker dem. I VM vant Yohan Blake med disse skoene på 100m med 9.92sek.

Her er en link om du vil vite mer om skoene eller selv har lyst til å kjøpe: http://www.eastbay.com/product/model:171536/sku:322432/adidas-adizero-prime-sp-mens/orange/light-blue/?cm=sportpagetrackandfield

 

– Thomas

Climbing challenge

Video

I gymsalen på luftkrigsskolen er det en klatrevegg. Thomas utfordret Odd til duell, og vi filmet hvert vårt forsøk på å nå den øverste gule klossen først. Trikset med klatringen er, som sikkert mange vet, å klatre så fort som mulig uten å glippe taket og falle ned. Mens Thomas hadde klatret noen ganger før, var Odd helt fersk og gikk inn i veggen med ikke stort annet enn en god porsjon pågangsmot.

Nå har vi tenkt å se hvor mye litt trening utgjør. Planen er å trene litt på å klatre, og finne en rute oppover vi mener passer oss best, så skal vi se om vi klarer å klatre fortere om et par uker.

Kettlebells

Video

Trening med kettlebells inneholder mange sving og rotasjonsbevegelser, som gjør at du trener mange muskelgrupper samtidig.  Pausen mellom hver øvelse er 30 sekunder og du skal holde på i 20 minutter. Dette gjør at pulsen øker og derfor trener kondisjon samtidig.

(Instruksjonene finner du under videoen)

Pause: 30 sekunder Arbeidstid: Gjenta øvelsene helt til det har gått 20 minutter.

Øvelse 1: Push up fra kettlebell

Utførelse: Start i en pushup – posisjon med en hånd på bakken og en hånd på kettlebell. Press opp slik at du havner på den andre siden av startsiden og at du samtidig bytter hånd mens du er i svevet mellom pushup og landing. Hver gang du bytter arm har du tatt en repetisjon.

Repetisjoner: 10

Øvelse 2: L – Sit

Utførelse: Plasser to kettlebells på bakken på begge sider. Sett deg og ta tak i to kettlebells som ligger på hver sin side. Fra denne posisjonen løfter du kroppen opp med armene og har beina strakt ut og en rett rygg, slik at du lager en L.  Mellom vær repetisjon lener du overkroppen fremover og samtidig skyver beina bakover. Gå direkte til startposisjonen uten å ha kontakt med bakken. Denne øvelsen er veldig god for kjernemuskulatur, skuldre og trizeps.

Repetisjoner: 5

Øvelse 3: Pushup og løft mot bryst

Utførelse: Legg to kettebells på bakken ca i skulderbredde og ta tak med begge hender. Ta en pushup og plasser beina i bakken mens du løfter kettlebellsene så høyt du kan. Gå sakte ned, plasser kettlebells i startposisjonen og gjenta.

Repetisjoner: 10

Øvelse 4: Swing

Utførelse: Her starter du med føttene i en knebøystilling. Ta tak i kettlebell og dra kettlebell opp mot skulderbredde eller høyere med hjelp fra hofta. Armene skal være avslappet og skal overføre energien fra hoftebevegelsene. Samtidig hold magemusklene stramme og ryggen rett. Når du drar kettlebell opp puster du ut. Når du trekker kettlebell ned igjen setter du deg bakover, trekker kettlbell gjennom beina og puster inn.

Repetisjoner: 15

Øvelse 5: Løft mot bryst

Utførelse: Start med å stå i en knebøyposisjon med overhåndgrep over 2 kettlebells. Dra begge kettlebells opp til skulderhøyde og mot brystet.

Repetisjoner: 10

Øvelse 6: Freeze

Utførelse: Ta tak i to kettlebells med begge hender og la kettlebells henge ned framfor deg med ett overhåndsgrep. Rykk til og og vend kettlebells oppned slik at det ser ut som du står i en «freeze» posisjon, og stå med beina i en splittposisjon. Ta sats, samle beina og gå tilbake til startposisjon.

Repetisjoner: 15

Øvelse 7: Sprint

Utførelse: Stå i en løpeposisjon med ca 1m imellom hver fot. Ta tak i to kettlebells og bruk hofta til å få i gang armbevegelsene. Trekk armene så langt fram og bakover du klarer. Når begge kettlebells møtes på midten har du tatt en repetisjon.

Repetisjoner: 10

Øvelse 8: Side til side

Utførelse: Plasser to kettlebells på siden av deg og ta et overhåndsgrep rundt en kettlebell. Dra kettlebell opp til motsatt side så høyt du klarer og hold der noen sekunder. Legg kettlebell sakte ned til startposisjon og gjør det samme på neste side. Hver gang kettelbell settes ned på bakken har du tatt en repetisjon.

Repetisjoner: 10

Øvelse 9: Pushup + knebøyhopp

Utførelse: Stå på alle fire med tærne på bakken og hendene på håndtaket av to kettlebells. Pushup, slipp kettlebells og ta et spensthopp. Når du lander går du tilbake til startposisjon og repeterer.

Repetisjoner: 5

Per Skancke!

Video

Vi har alltid vært fasinert over hvor fort menneskekroppen kan bevege seg og hva vi er i stand til å gjøre. Å se for eksempel Usain Bolt flytte grensene av fart er utrolig. Vi løp alle mot Jaysuma Ndure under hoved NM i år, og ble veldig sjokkert over hvor rask det faktisk går an å bli. Samtidig ble vi motivert til å ikke bare løpe mot de beste, men å bli en av de beste. Det er en lang vei å gå, men med mange år fremover med hardt arbeid, det gode miljøet vi har i Ranheim, dyktige trenere og støtteapparat har vi troen på å nå drømmen.

I denne videoen ser dere noen klipp av Per Skancke fra treningsleir i Alfamar og Fuerteventura.

Enjoy! 🙂

Muscle up!

Video

(se lengre ned for video)
Med litt teknikk og dedikasjon er det mulig for alle å klare en muscle up. Det kan være et greit utgangspunkt å klare 7-8 pullups før man begynner å øve på teknikk og eksplosivitet.

For å trene seg opp til å klare muscle up, bør du øve på å ta eksplosive pullups. Her skal du konsentrere deg om å dra deg fortest mulig opp, slik at man skaper stor kraft på kort tid. Prøv å ta 5 eksplosive pullups 2-3 ganger i uka.

Når du føler du mestrer dette, kan du gå over til eksplosive pullups med vekter. Her kan du knyte et tau fast til et belte du fester rundt livet. På enden av tauet knyter du fast manualer eller vektskiver som veier ca 2-4 kilo. Her er 3-4 repitisjoner nokk. Dette kan du også gjøre 2-3 ganger i uka.

Etter dette er det ett steg igjen. Det er overgangen fra pullup til du skal trekke deg over stangen og presse armene og skuldre nedover slik at du havner på oversiden. En måte du kan øve på dette, er å hoppe slik at du kommer litt høyere enn du bruker på pullups, og press armene nedover mot stanga slik at du kommer på oversiden. I starten er det veldig vanlig å bare få den ene albuen over. Dette er forsatt en muscle up, men vær klar over at dette er en stor belastning på skuldrene. Derfor er det viktig å varme opp armene og overkroppen godt før du prøver. En god oppvarming før du prøver en muscle up, kan være å hoppe tau, jogge, svømme eller en ballsport der du bruker armer (basket, volleyball, håndball)

Lykke til! 🙂